fbpx

Perkahwinan Malaysia paling glamor pada 2022 — setakat ini

Tahun 2020 dan 2021 mungkin merupakan tahun yang perlahan untuk majlis perkahwinan di Malaysia, perkara-perkara pastinya kelihatan pada tahun 2022. Sekatan berkaitan Covid telah berkurangan dengan ketara, membolehkan perayaan (dan dengan itu, perkahwinan) diadakan.

 

Sekiranya anda terlepas, banyak perkahwinan epik Malaysia telah berlangsung pada tahun 2022, termasuk urusan majlis perkahwinan diraja.

Majlis indah seperti dongeng telah kembali dengan cara yang besar, dengan pasangan yang sama menakjubkan naik ke pelamin dengan tanda kasih sayang dan komitmen yang besar, sambil rakan dan keluarga meraikannya di ruang yang disusun rapi. Pada majlis perkahwinan ini, setiap pengantin perempuan bersinar dengan kebahagiaan rumah tangga, dengan anggun berpakaian perkahwinan mereka.

Daripada pesta besar-besaran hingga perkahwinan intim, ini ialah perkahwinan Malaysia yang paling popular pada tahun 2022:

YM Tengku Alana Iman Shahirah dan Faiz Dhiyaulhaq

 

Image credit: YM Tengku Alana Iman Shahirah

Berlangsung di Istana Alam Shah, puteri kepada YAM Tengku Panglima Raja Selangor Tengku Ahmad Shah Alhaj dan YAM Tengku Puan Panglima Raja Selangor Tunku Irinah Almarhum Tuanku Ja’afar, YM Tengku Alana Iman Shahirah mengahwini Faiz Dhiyaulhaq bin Dato’ Suffian dengan kegemilangan diraja. majlis. Majlis tersebut dihadiri oleh kerabat diraja dan A-lister, dengan Dato’ Sri Siti Nurhaliza menyanyikan serena.

Untuk majlis akad nikah, pengantin perempuan itu disarungkan dengan nombor Radzuan Radziwill berenda yang menakjubkan dan rambut dan soleknya disolekan oleh duo glam Ckay Liow dan Saidatulnisa Aminudin.

Pada majlis makan malam sambutan perkahwinan mereka di Shangri-La Kuala Lumpur, acara penuh bintang itu telah di kendalikan oleh Che Puan Sarimah Ibrahim. Di sana, pengantin perempuan sekali lagi kelihatan secocok dengan sentuhan oleh Alia Bastamam, dan rambutnya digayakan oleh Juno Ko. 

Namun, kecantikan pengantin itu disempurnakan tidak lain dan tidak bukan oleh Khir Khalid, jurusolek pengantin terkemuka di Malaysia.

Valarie Ong dan Travis Loh

Image credit: tatlerasia.com

Pada 25 Mei 2022, Valarie Ong dan Travis Loh bertukar ikrar dan cincin dalam upacara taman yang indah. Valarie, Ketua Pegawai Eksekutif KIP Group, ialah seorang seorang ratu dalam pembangunan hartanah dan runcit tempatan — dan kini, dia menambah gelaran isteri kepada semua itu.

Untuk resepsi yang menakjubkan ini, pasangan itu mengadakan majlis makan malam yang besar di The St. Regis Kuala Lumpur. Dewan itu dihias dengan gaya sembilan oleh penggaya acara dari Wishing Tree dan The Peak Xperience, dengan hydrangea segar yang tidak banyak sehingga ke lorong, mencipta salah satu majlis perkahwinan Malaysia yang paling hebat.

Shikin Gomez dan Rami Aladdin

Image credit: tatlerasia.com

Terletak di kawasan percutian tropika iaitu Pulau Langkawi, model Shikin Gomez dan usahawan Rami Aladdin menganjurkan majlis resepsi perkahwinan dengan hadirin terdekat dan tersayang di Temple Tree Resort yang tenang.

Perkahwinan itu mengujakan netizen selepas gambar pengantin perempuan berjalan di atas air dikeluarkan. Pada hari ikonik itu, Shikin menggayakan rekaan Alia Bastamam, dengan Sahir Sabri sebagai jurusoleknya dan Yusof Ruzaimi sebagai pendandan rambutnya. Rakan karib pasangan itu, Tunku Elena Khyra, merasmikan majlis pertukaran ikrar itu. Hadir sama tetamu yang datang dari Kuala Lumpur dan luar negara.

Ingin perkahwinan 5-bintang dengan harga marhean, hubungi Grand Ammara hall sekarang, klik sini! 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Home
Whatsapp
Call
Waze
Map